ZVAŽUJETE SNADNÉ INVESTOVÁNÍ V DUBAJI? JAMES RIESS Z JRCC VARUJE PŘED RIZIKY

Nákup je opravdu snadný a výnosy jsou skvělé tak kde je háček?

To v čem já vidím problém, je budoucnost! Abychom ji mohli uchopit musíme se podívat na Dubaj jako celek. Dubaj nemá krásnou přírodu, nemá ani bohatou historii a nemá ani přívětivé prostředí. Museli byste klimatizovat venkovní zahrádky restaurací po 18. hodině, jen proto aby tam lidé vydrželi sedět. To mi nepříjde rozumné a už vůbec ne ekologické.  

Peníze z ropy jsou to, co dělají z Dubaje navštěvované místo, ale i ty jednou dojdou, což si místní moc dobře uvědomují a samozřejmě se na to připravují. 

Momentálně zde daně nejsou, ale až bude Dubaj ekonomicky dost silná a společnosti zde nebudou mít možnost jednoduše vyvázat jejich zdanění (byť stále menší než v Evropě a Americe), budou právě daně jejich primárním příjmem. A stejně tak se mohou zdanit i nemovitosti. Znáte to pořekadlo když ptáčka lapají hezky mu zpívají? Ten zpěv může trvat dlouho. 

Vraťme se ale k nemovitostem. Kdykoli se dnes podíváte na Airbnb vidíme v Dubaji 1000+ nemovitostí k pronájmu. Je zde větší nabídka než poptávka. A to žene ceny slušnějších bytů k pronájmu poměrně vysoko, běžně na týden okolo 9 - 10 tisíc Kč.  

"Celý článek zde"